Artikel 1 van 18

Blog - 5 ideeën voor een poppenhuis badkamer

Juni 2024

De badkamer in een poppenhuis is een van de leukste ruimtes om je creativiteit op los te laten. Of je nu een ervaren miniaturist bent of net begint met het opknappen van je eerste poppenhuis. Maar waar moet je nu op letten als je met deze ruimte aan de slag wil? In dit blog geef ik je 5 inspirerende tips om je op weg te helpen om die mini droombadkamer te realiseren..

5 ideeën voor een poppenhuis badkamer

Idee 1 Kies een stijl en thema voor je mini badkamer

Voordat je begint met het maken van je mini poppenhuisbadkamer is het goed om na te denken over de stijl en het thema van je badkamer. Je kunt hiervoor een moodboard maken en ideetjes verzamelen op Pinterest en Instagram. Wil je een moderne, basic badkamer met hier en daar een kleuraccent? Of ga jij juist voor een  neutrale badkamer met een echt wellness gevoel? Het kiezen van een thema helpt je om consistent te blijven in je ontwerp en maakt het makkelijker om keuzes te maken in materialen en accessoires. 

Idee 2 Ga op zoek naar materialen die passen bij jouw moodboard

De juiste materialen geven je poppenhuisbadkamer een authentieke uitstraling. Het gebruik van realistische materialen geven de badkamer nog meer charme. Kies bijvoorbeeld voor tegels (denk aan visgraat, hexagon of metro), marmer of houtlook vinyl voor de vloer en muren. In de webshop vind je allerlei toffe opties daarvoor, kijk hier gerust even rond. Maar ook de keuzes voor miniatuur sanitair zoals een wastafel, toilet en badkuip bepalen de looks van jouw droom badkamer. Je kunt bijvoorbeeld van dik karton zelf een mooi wasmeubel maken en dit combineren met een 3d geprinte waskom of kraan. Zo mix en match je zelfgemaakte meubeltjes met kant en klare opties. Iets waar ik echt van houd!

Idee 3 Maak gebruik van passende details

Net die toffe details maken het verschil in elke miniatuurruimte. Voeg bijvoorbeeld kleine handdoeken (die kun je van microvezel vaatdoekjes maken), zeepdispensers, badplankje en spiegels toe om je baedkamer tot leven te brengen. Planten of bloemen geven je badkamer ook extra sfeer. Een laatste touch als een klein badmatje, een lattenwand (kijk eens bij @tinyhousetoys voor inspiratie op dat gebied) of een mooie douchewand zorgen voor extra realisme. Houd hierbij wel in gedachten of het een speelhuis wordt voor je kindje (niet te kleine of breekbare details dus) of een stijlhuis voor jezelf om van te genieten. 

Idee 4 Verlichting als sleutel

Verlichting kan de sfeer van je poppenhuisbadkamer nog meer verhogen. Overweeg het gebruik van miniatuurlampjes om een uitnodigende look te creeëren. Je kunt wandlampjes naast of boven de badkamerspiegel installeren of een mooie plafonniere toevoegen. Een kroonluchter zorgt eventueel voor een extra luxe uitstraling in jouw badkamer. Zorg er wel voor dat de verlichting past bij de schaal en het thema dat je hebt gekozen voor de badkamer. 

Idee 4 Personaliseer de ruimte

Voeg persoonlijke accenten toe aan je mini badkamer om hem nog unieker te maken. Dit kan varieren van gepersonaliseerde handdoeken of kledinghangers met initialen erop tot kleine fotolijstjes aan de muur. Of wat dacht je van een klein wandplankje of kastje waar je miniatuur parfums, lotions en andere badkamerspulletjes kunt uitstallen. Deze persoonlijke elementen voegen nog net iets extra's toe aan het poppenhuis. 

Tot slot

Het maken van een badkamer voor het poppenhuis is echt een superleuk en afgebakend project. Wel kun je eindeloos variëren in accenten en materialen. Door een stijl en thema te kiezen help je jezelf om duidelijke keuzes te maken en je niet te verliezen in alle mogelijkheden die er zijn. Je kunt dan goed aandacht besteden aan de juiste details en materialen, verlichting en persoonlijke touch die je nog wilt toevoegen. Laat je creativiteit vooral de vrije loop en geniet van het proces van het maken van deze magische miniatuurwereld! 

Overzicht
© 2015 - 2024 Moonwalkteddybear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel